Мото гуми – необходимата информационна статия свързана с темата

Uncategorized

Мото гуми – необходимата информационна статия свързана с темата

Мото гуми – необходимата информационна статия свързана с темата

Мото гумите са наистина съществен момент за което и да е превозно средство от този тип . Управлението на мотоциклет и други такива превозни средства задвижвани от мото гуми, по принцип задава по-голяма опасност отколкото управлението на кола . И не толкова изрядното състояние на мото гумите в допълнение ще усили опасността от пораждане на лоши премеждия , вън от това за кой тип марка мотоциклет говорим и с какви шофьорски умения разполагате . Като следствие е наистина значимо да посочите най-пасващите и пасващи мото гуми за вашата превозна машина. В написаното тук ще видим съществените фактори , изиграващи роля в процеса на избор , също и някои хубави идеи обвързани с разумната поддръжка на мото гумите.

Мото гуми – наясно ли сме с профилна форма за нашата машина

Формата на профила е още една специфика на мото гумите, която оказва действие над извършването на движение на мотоциклета . Тук отново е по-подходящо да се окаже внимание характерностите на отделните възможни профилни форми по отношение типовете ситуации по пътното платно. Равната форма на профила фактически действа за по-стабилното движение в изправена линия , но реално забавя подменянето на посоката и направата на завои от визирания мотоциклет . Облият профил пък ще бъде следствие за олекотено преминаване през завоите и занижена стабилност при движение напред .

Вижте каталога ни с мото гуми 1
Вижте каталога ни с мото гуми

Мото гуми – как да осигурим удачно стойностно равнище на налягането

Съществено важна практика във връзка с мото гумите е да поддържате нормалното им ниво на налягане. По никакъв начин не оставяйте мото гумата да омекне, защото при нейното загряване е възможно да се получи спукване. А това по време на движение би могло да ви причини сериозни инциденти с реално не добри последици. Погледнато от друга позиция, не ви съветваме да повишавате много налягането на мото гумите. Последното ги прави склонни към похабяване и едновременно с това понижава стабилността на превозното средство . Профилактичната проверка и проследяване на стандартното налягане е единственият начин да си гарантирате продължителен живот на мото гумите, също и максимална сигурност и защита на пътя .

Мото гуми – с какви специфики на джантите

Ставайки дума за мото гуми, е нужно да се разглеждат и най-главните своеобразности на техните джанти . Широчината на джантата фактически е нужно задължително да съответства на на мото гумата, като се приемат само минимални разлики по отношение на определения аспект . За да улеснят максимално дейността по покупка на добрата джанта, в много случаи създателите предлагат по няколко брой ширини на джанти, които съответстват на вашия модел мото гума. Вярната комбинация между мото гума и джанта спомага за стабилитета на превозната машина по време на движение и достигането до пълна прецизност във връзка с шофирането му.

Голямо разнообразие мото гуми 2
Голямо разнообразие мото гуми

Обмисляйки вариантите използвана или нова мото гума

При случай, че си закупите нова мото гума, дали можете да бъдете сигурни , че тя реално е нова? Може примерно мото гумата да е била на за доста дълго време , преди вашето закупуване . Лесният начин да сте наясно дали това е така , е преглеждайки номера на идентификацията DOT. Той стои в от страни на мото гумата. Нужната информация относно нейната възраст ще ви дадат последните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях са показател за годишната седмица, през която е произведена съответната мото гума, а другите две – и годината на производство. Ако DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, значи тя е направена през 23-тата седмица от 2009 година. Както сами се сещате, чрез DOT кода сте свободни да узнаете наистина точно годината на производство на мото гумата, която току що сте закупили .

Нашият каталог с  мото гуми 3
Нашият каталог с мото гуми

Мото гуми – най-важно е стабилитета в пътното движение

Височината на профила е точно обвързана със страничната пластичност на мото гумата. В случай че височината на профила на мото гумата е се понижава, се понижава и страничната й разтегливост . Това създава повече стабилитет и сигурност , също така и по-предвидливо регулиране на превозното средство .

Така търсеното идеално сцепление между мото гумата и пътя

Колкото повече е профилната площ , толкова по-добро ще бъде и действащото взаимодействие. Същевременно с това обаче е добре да имате в предвид , че голямата профилна широчина увеличава и мощността на триене на мото гумите и пътя , това довежда до по-затруднено преустановяване на посоката на движение. Или казано по-просто , ще трябва да направите повече усилия, за да изпълните нужния завой. От гледна точка , по-малката профилна ширина обещава по-бързи и по-леки завои , но пък понижава общата устойчивост на превозното средство при движение направо .

Мото гуми – какво е значението на профилната широчина в предстоящия подбор

Ширината на профила на мото гумата най-добре да бъде поставена като водещ елемент при избора на материали от въпросната категория . Аргумента за това се крие във факта , че тя има основно действие относно създаването на идеално единство между мото гумата и пътната настилка .

Намерете най-добрите оферти за мото гуми 4
Намерете най-добрите оферти за мото гуми

Мото гуми – не пропускайте да направите преглед на на външния изглед

Едно стандартно оглеждане на външния вид на мото гумите може да ви каже немалко за тяхното състояние . Къде точно е необходимо да отдадете внимание при подобен преглед? Проверете за това по мото гумите дали съществуват надрасквания , разкъсвания и още неблагонадеждни белези. В допълнение , своевременно отстранявайте елементи като камъчета , пръст и т.н. В бъдеще сходни елементи биха могли да имат недобро влияние върху спецификите и функциите на мото гумите.

Не се чудете да ни се обадите и да потърсите точните мото гуми

Вижте каталога на Мото гуми ООД и си изберете най-подходящите мото гуми за вашето превозно средство ! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Разновидности мото гуми 5
Разновидности мото гуми
Оферти за мото гуми 6
Оферти за мото гуми
Разнообразие от мото гуми 7
Разнообразие от мото гуми
Вижте мото гуми 8
Вижте мото гуми
Изключително добри мото гуми 9
Изключително добри мото гуми

Мото гуми – наясно ли сме с профилна форма за нашата машина
Мото гуми – как да осигурим удачно стойностно равнище на налягането
Мото гуми – с какви специфики на джантите
Обмисляйки вариантите използвана или нова мото гума
Мото гуми – най-важно е стабилитета в пътното движение
Така търсеното идеално сцепление между мото гумата и пътя
Мото гуми – какво е значението на профилната широчина в предстоящия подбор
Мото гуми – не пропускайте да направите преглед на на външния изглед
Не се чудете да ни се обадите и да потърсите точните мото гуми

Leave a Reply

Back To Top